right_sec_bg

Datum naslednjega
izobraževanja: /

Od konca prijav že 831 dni 11 ur 4 minut
Predavateljica

Upravljanje s človeškimi viri

Vse, kar morate vedeti o mobingu

Lokacija: GZS Dimičeva 13, 1000 Ljubljana
Izobraževanje je namenjeno: vodjem kadrovskih služb, kadrovikom, direktorjem in vsem, ki želite preprečiti pojav mobinga v vašem podjetju.

Praktični seminar na katerem boste spoznali zakonski okvir mobinga, kaj v resnici je, kako ga preprečimo in kako ravnamo, če do njega pride. Pogledali bomo tudi sodno prakso in kako si lahko z njo pomagamo.

Kako pravočasno preprečiti nastanek mobinga v organizaciji?

Zakonodaja prepoveduje vse oblike nasilja na delovnem mestu, vendar ne opredeljuje, kako je te oblike mogoče preprečiti ali omejiti. To je naloga delodajalcev, ki moramo interno poskrbeti za:

 • preventivne ukrepe omejevanja in preprečevanja mobinga in drugih oblik nasilja,
 • opredeliti postopek interne prijave (komu podati prijavo in v kakšni obliki),
 • opredeliti postopek ugotavljanja utemeljenosti podane prijave,
 • opredeliti sankcije za kršitelja in
 • vzpostaviti delovno okolje, v katerem noben delavec ne bo izpostavljen spolnemu in drugemu nadlegovanju ali trpinčenju s strani delodajalca, predpostavljenih ali sodelavcev. 

V ta namen mora delodajalec sprejeti ustrezne ukrepe za zaščito delavcev pred spolnim in drugim nadlegovanjem ali pred trpinčenjem na delovnem mestu (povzeto po čl. "Kdo je izumil mobing", Andreja J. Koderman).

Sankcije in dokazno breme

Če delodajelec ne zagotavlja delavcem delovnega okolja v skladu s 45. členom ZDR, mu po 7. alineji 229. člen ZDR, lahko grozi kazen od 3.000,00 do 20.000,00 EUR. Prav tako je dokazno breme na strani delodajalca. V primeru tožbe delavca mora delodajalec dokazati, da je znotraj organizacije izvedel vrsto aktivnosti preprečevanja tovrstnega nasilja v organizaciji. V nasprotnem primeru je delodajalec odškodninsko odgovoren delavcu - žrtvi mobinga, po načelih civilnega prava. Podrobneje o programu

 

 

 

 

 

Cilji izobraževanja – katere odgovore boste prejeli na izobraževanju

 • Zakonski vidiki mobinga v Sloveniji.
 • Katere preventivne ukrepe je delodajalec dolžan vzpostaviti v podjetju?
 • Kaj narekuje slovenska sodna praksa?
 • Kako pravilno definirati postopek prijave mobinga?
 • V kolikšnem zakonskem roku je delodajalec dolžan delavcu vzpostaviti varno delovno okolje?
 • Katera sankcija je ustrezna za kršitelje?
 • Kje delajo delodajalci največje napake pri urejanju tega področja in kako drago jih lahko stanejo?
 • Zakaj bi čakali na mobing? Kateri so preventivni ukrepi, da do mobinga sploh ne pride in zakaj temu dajemo dovolj velikega poudarka?
 • Podrobneje o programu

Vodja delavnice Andreja Janc Koderman

Specializirana je za razvoj in vzpostavitev optimalnih kadrovskih procesov v podjetju. Je zagovornica načela, da je urejeno delovno pravno področje v podjetju odskočna deska za nadaljnji management zaposlenih. Andreja je dobitnica ene najprestižnejših nagrad za področje vodenja in razvijanja talentov (Talent Acquisition Leadership Award), ki jo posameznik lahko prejme za svoje delo. Več o predavateljici

 

 

 

 

 

 

Usmerjenost v preventivo

Vodja seminarja Andreja J. Koderman v nasprotju z dokaj uveljavljeno strokovno prakso ne zagovarja prakse vodenja dnevnika kršitev. Vodenje dnevnika lahko služi kot oprijemljiv dokaz za tožbo, a hkrati čakanje in stopnjevanje kršitev vodi tudi v nepopravljive odnose v organizaciji. Andreja zagovarja takojšno reakcijo na morebitno kršitev s komuniciranjem o konkretnem primeru. S spodbujanjem takšnega ravnanja lahko takoj zaznamo morebitne kršitve in jih skušamo odpraviti. V kolikor smo pri uveljavljanju te prakse neuspešni, ima žrtev mobinga še vedno možnost vodenja dnevnika kršitev.

Način dela na seminarju

V zadnjem delu boste prejeli odgovore na vprašanja, ki jih tekom izobraževanja niste prejeli. Vabimo vas, da nam že pred izvedbo pošljete za vas zanimiva vprašanja in niso zajeta v programu. Celotno izobraževanje bomo podkrepili s praktičnimi primeri, najnovejšo pravno prakso ter novostmi, ki so v pripravi na tem področju. Več o programu

15 % popust do 6. aprila

Kotizacija znaša 176 EUR (DDV ni vključen). V kolikor se prijavite do srede, 6. aprila, vam pripada 15 % popust na kotizacijo. Kotizacija s popustom znaša 149,60 EUR (DDV ni vključen). Pri prijavi več udeležencev iz istega podjetja, vam pripada še dodaten, 10 % popustPrijava vključuje:  

 • izvedbo delavnice s pripadajočimi gradivi za prenos znanja v podjetju
 • potrdilo o udeležbi,
 • pijačo, prigrizek med odmori in parkiranje v garažni hiši GZS.

 

Seminar

176,00 € + DDV

Prijava

Ne zamudite priložnosti

Koledar izobraževanj »