right_sec_bg

Datum naslednjega
izobraževanja: /

Od konca prijav že 1080 dni 17 ur 21 minut
Predavateljica

Kontroling, finance

Optimizacija davčne obveznosti

Lokacija: Ljubljana
Izobraževanje je namenjeno: vodilnim delavcem, ki želijo razumeti in poznati davčno zakonodajo, računovodjem, lastnikom podjetij in vsem ostalim, ki jih tematika zanima.

Na delavnici Optimizacija davčne obveznosti bomo obravnavali davčno optimizacijo poslovanja predvsem v luči davka od dohodkov pravnih oseb. Konec leta je še priložnost, da na eni strani optimizirate svoje davčne obveznosti za iztekajoče se leto in hkrati poskrbite, da bo vaše poslovanje v novem letu davčno varno in hkrati ugodno.

Uvod

Optimizacija in načrtovanje davčnih obveznosti sta eni izmed temeljnih poslovnih funkcij sodobnih podjetij. Posledica nepoznavanja in neupoštevanja davčnih učinkov poslovnih odločitev je lahko tudi ta, da priložnosti in odločitve, ki so se zdele dobre na koncu prinesejo slab ali vsaj slabši rezultat. Izračuna davčnih obveznosti zato ne gre prepuščati samo računovodji. Podjetnik mora v naprej vedeti, kolikšen del pogače, ki jo načrtuje, si bo prilastila država in kaj mora storiti, da bo njegov delež ostal čim večji.

Na delavnici Optimizacija davčne obveznosti bomo obravnavali davčno optimizacijo poslovanja predvsem v luči davka od dohodkov pravnih oseb. Konec leta je še priložnost, da na eni strani optimizirate svoje davčne obveznosti za iztekajoče se leto in hkrati poskrbite, da bo vaše poslovanje v novem letu davčno varno in hkrati ugodno.

Poleg določil Zakona o davku od dohodkov pravih oseb, bomo obravnavali tudi določila Zakona o dohodnini, predvsem v luči nove, še ugodnejše ureditve obdavčitve po sistemu normiranih odhodkov. Več o programu

Na delavnici bomo:

 • Obravnavali nekatera določila Zakona o davku od dohodkov pravnih oseb, Zakona o dohodnini ter še nekatere povezane zakonodaje.
 • Prikazali konkretne izračune davčnih učinkov, ki so posledica različnih davčnih in poslovnih odločitev.
 • Vse primere in zakonska določila povezali s konkretnimi primeri iz prakse.
 • Več o programu

Cilji delavnice – katere odgovore boste prejeli 

Na izobraževanju boste spoznali:

 • Povezavo med računovodskimi in davčnimi bilancami.
 • Na kaj moramo biti pozorni že med poslovnim letom, da si zagotovimo davčno varnost na eni strani in optimizacijo na drugi?
 • Katere so tiste davčne olajšave, ki jih lahko izkoristimo pri davčnem obračunu?
 • Kakšne so prednosti in pasti obdavčitve po sistemu normiranih odhodkov (pavšalna obdavčitev) za samostojne podjetnike in družbe z omejeno odgovornostjo?
 • Poseben poudarek bomo dali obravnavi nekaterih »davčno nepriznanih« ali delno »davčno nepriznanih« odhodkov.
 • Odgovorili bomo na vaša vprašanja in poskušali razjasniti dileme, s katerimi se srečujete.
 • Več o programu

Vodja delavnice Marija Tomc Muc

Marija Tomc Muc, univ, dipl ekon, preizkušena računovodkinja in preizkušena davčnica, direktorica računovodskega podjetje Biro BONUS d.o.o. (nagrada za naj računovodski servis 2014) in predsednica Odbora za računovodstvo pri Slovenskem inštitutu za revizijo. Ima dolgoletne izkušnje na področju obračunavanja davkov in računovodstva. Je tudi predavateljica na visokih in višjih šolah ter na številnih seminarjih in delavnicah. Več o predavateljici

Način dela na delavnici

Izobraževanje vsebuje teoretično-praktični del z odgovori na vaša specifična vprašanja. Zaradi praktičnega načina dela je število udeležencev omejeno. 

Kako, kje in kdaj?

Kotizacija znaša 176 EUR (DDV ni vključen). Ob prijavi več udeležencev iz istega podjetja, vam pripada še dodaten popust. Prijava vključuje: 

 • izvedbo delavnice s pripadajočimi gradivi za prenos znanja v podjetju
 • potrdilo o udeležbi, pijačo in prigrizek med odmori.

Delavnica bo potekala v torek, 6. oktobra 2015, od 9.00 do 12.00 v Ljubljani

Seminar

176,00 € + DDV

Prijava

Ne zamudite priložnosti

Koledar izobraževanj »