right_sec_bg

Datum naslednjega
izobraževanja: /

Od konca prijav že 159 dni 11 ur 3 minut
Predavateljica

Upravljanje s človeškimi viri

Napotitev delavcev v tujino

Lokacija: GZS Dimičeva 13, 1000 Ljubljana
Izobraževanje je namenjeno: vodjem kadrovskih služb, kadrovikom, zaposlenim v pravni službi, računovodjem, direktorjem in vsem, ki izvajajo napotitev delavcev v tujino. Vsem, ki želijo pred prihodom inšpektorja mirno spati.

Pri napotenih delavcih v tujino se v praksi zaradi nedorečene davčne in delovnopravne zakonodaje porajajo številna vprašanja. Ne odlašajte in se prijavite na edinstveni seminar, kjer boste dobili jasne razlage različnih postopkov, navodila in usmeritve, ki vas bodo vodili po varni strani zakona.

Kako se v praksi uveljavlja nov zakon?

Slovenija je že marca 2017 sprejela nov Zakon o čezmejnem izvajanju storitev (ZČmIS), njegova uporaba pa je bila odložena do 1. januarja 2018. Zato bomo na seminarju posebej spregovorili kako in na kakšen način se zakon uveljavlja v praksi, kje so težave in na kaj moramo paziti, da bomo na varni strani zakona.

Na seminarju bomo soočili strokovnjakinji s področja delovnopravne in davčne zakonodaje. Tako boste dobili odgovore na vprašanja in razjasnili dileme, pri katerih delodajalci nehote kršimo zakonodajo, saj si jo zaradi zapletenosti postopkov pogosto razlagamo po svoje. Več o programu

Podrejeni položaj delodajalca - ostanite na varni strani zakona

Delovna in davčna inšpekcija se ne odziva zgolj na prijave, temveč po naključnem ključu obiskuje vsa podjetja. Delodajalec je v odnosu do inšpektorata v podrejenem položaju, saj je breme dokazovanja na njem. 

V primeru, da inšpektor najde nepravilnost, vas v najboljšem primeru čaka veliko dela in vloženega časa ter denarja za odpravo napak, v najslabšem primeru globa in v nekaterih primerih tudi kazenska ovadba. 

Ne odlašajte in se prijavite na edinstveni seminar, kjer boste dobili jasne razlage različnih postopkov, navodila in usmeritve, ki vas bodo vodili po varni strani zakona. Več o programu

 

 

 

 

 

 

Cilji izobraževanja – katere odgovore boste prejeli na izobraževanju

 • Katere so prve dobre/slabe prakse po uveljavitvi novega zakona?
 • Delovnopravni vidik; kdaj govorimo o napotenih delavcih in kdaj o službenem potovanju?
 • Davčni vidik; kdaj govorimo o napotenih delavcih in kdaj o službenem potovanju?
 • Kakšen je pravilni postopek napotitve delavca?
 • Kaj vse moramo upoštevati pri obračunu plače napotenih delavcev?
 • Kakšna so stališča inšpektorjev v mejnih situacijah?
 • Kakšne so možnosti uporabe t. i. KIDO postopkov?
 • Kakšne so možnosti izplačila neobdavčenih povračil?
 • Več o programu

 

 

 

 

Vodji seminarja

Andreja Janc Koderman za področje delovnopravne zakonodaje

Andreja Janc Koderman je spomladi, v indijskem Mumbaju na Svetovnem kongresu za razvoj človeških virov, kot prva Slovenka prejela eno najprestižnejših nagrad za področje vodenje in razvijanja talentov (Talent Acquisition Leadership Award), ki jo posameznik lahko prejme za svoje delo. Več o predavateljici

Tanja Magister za področje davčne zakonodaje

Tanja Magister  je priznana predavateljica in avtorica številnih člankov. Specializirala je za primere napotenih delavcev in je ena izmed avtorjev priročnika o napotitvah na delo v tujino.  Sodelovala je pri različnih projektih kot so davčni pregledi ter strukturiranje napotitev ter zaposlitev v več državah. Objavila je tudi več člankov s področja obdavčenja ter sodelovala kot predavatelj na raznih dogodkih. Več o predavateljici

 


 

 

 

 

Siva območja v zakonodaji na področju napotitve delavcev v tujino

Zaradi včasih nedorečene zakonodaje na omenjenih področjih, se pojavljajo različna mnenja s strani inšpektorata, davčne uprave in ministrstva. Pojasnili bomo za katere primere gre in kako v njih, kot delodajalec, ravnati.

Celotno izobraževanje bomo podkrepili s praktičnimi primeri najnovejšo pravno prakso ter novostmi, ki so v pripravi na tem področju. Več o programu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kako, kdaj in kje?

Kotizacija znaša 227 EUR (DDV ni vključen). Ob prijavi več udeležencev iz istega podjetja dodaten, 10 % popustPrijava vključuje:

 • izvedbo delavnice s pripadajočimi gradivi za prenos znanja v podjetju
 • odgovore na vaša konkretna vprašanja
 • potrdilo o udeležbi, pijačo in prigrizek med odmori.

Delavnica bo potekala v torek, 13. februarja 2018, od 9.00 do 14.00, na GZS, v Ljubljani. Za udeležence je urejeno brezplačno parkiranje.

Seminar

227,00 € + DDV

Prijava

Ne zamudite priložnosti

Koledar izobraževanj »