right_sec_bg

Datum naslednjega
izobraževanja: 13.02.2018

Do konca prijav še 19 dni 15 ur 48 minut
Predavateljica

Upravljanje s človeškimi viri

Napotitev delavcev v tujino

Lokacija: GZS Dimičeva 13, 1000 Ljubljana
Izobraževanje je namenjeno: vodjem kadrovskih služb, kadrovikom, zaposlenim v pravni službi, računovodjem, direktorjem in vsem, ki izvajajo napotitev delavcev v tujino. Vsem, ki želijo pred prihodom inšpektorja mirno spati.

Pri napotenih delavcih v tujino se v praksi zaradi nedorečene davčne in delovnopravne zakonodaje porajajo številna vprašanja. Ne odlašajte in se prijavite na edinstveni seminar, kjer boste dobili jasne razlage različnih postopkov, navodila in usmeritve, ki vas bodo vodili po varni strani zakona.

Zapletena zakonodaja pri napotitvi delavcev v tujino 

Pri napotenih delavcih v tujino se v praksi zaradi nedorečene in včasih celo protislovne davčne in  delovnopravne zakonodaje porajajo številna vprašanja in napačne razlage.  

Na seminarju bomo soočili strokovnjakinji s področja delovnopravne in davčne zakonodaje. Tako boste dobili odgovore na vprašanja in razjasnili dileme, pri katerih delodajalci nehote kršimo zakonodajo, saj si jo zaradi zapletenosti postopkov pogosto razlagamo po svoje. Več o programu

Podrejeni položaj delodajalca - ostanite na varni strani zakona

Delovna in davčna inšpekcija se v zadnjih mesecih ne odziva zgolj na prijave, temveč po naključnem ključu obiskuje vsa podjetja. Delodajalec je v odnosu do inšpektorata v podrejenem položaju, saj je breme dokazovanja na njem. 

V primeru, da inšpektor najde nepravilnost, vas v najboljšem primeru čaka veliko dela in vloženega časa ter denarja za odpravo napak, v najslabšem primeru globa in v nekaterih primerih tudi kazenska ovadba. 

Ne odlašajte in se prijavite na edinstveni seminar, kjer boste dobili jasne razlage različnih postopkov, navodila in usmeritve, ki vas bodo vodili po varni strani zakona. Več o programu

 

 

 

 

 

 

Cilji izobraževanja – katere odgovore boste prejeli na izobraževanju

 • Delovnopravni vidik; kdaj govorimo o napotenih delavcih in kdaj o službenem potovanju?
 • Davčni vidik; kdaj govorimo o napotenih delavcih in kdaj o službenem potovanju?
 • Kakšen je pravilni postopek napotitve delavca?
 • Kaj vse moramo upoštevati pri obračunu plače napotenih delavcev?
 • Kakšna so stališča inšpektorjev v mejnih situacijah?
 • Kakšne so možnosti uporabe t. i. KIDO postopkov?
 • Kakšne so možnosti izplačila neobdavčenih povračil?
 • Več o programu

 

 

 

 

Vodji seminarja

Andreja Janc Koderman za področje delovnopravne zakonodaje

(slika1original)Andreja Janc Koderman je spomladi, v indijskem Mumbaju na Svetovnem kongresu za razvoj človeških virov, kot prva Slovenka prejela eno najprestižnejših nagrad za področje vodenje in razvijanja talentov (Talent Acquisition Leadership Award), ki jo posameznik lahko prejme za svoje delo. Več o predavateljici

 

Irena Kamenščak za področje davčne zakonodaje

(slika2original)Irena Kamenščak je priznana predavateljica, avtorica številnih člankov in soavtorica knjige Davki za managerje, ki je izšla pri GV založbi leta 2012. Irena ima bogate izkušnje s področja davčnega svetovanja (specializirana je za dohodnino), delovnega prava, prava socialne varnosti ter gospodarskega prava. Svetovalne storitve opravlja tako za stranke v Sloveniji, kot tudi za stranke iz tujine. Več o predavateljici

 


 

 

 

 

Siva območja v zakonodaji na področju napotitve delavcev v tujino

Zaradi včasih nedorečene zakonodaje na omenjenih področjih, se pojavljajo različna mnenja s strani inšpektorata, davčne uprave in ministrstva. Pojasnili bomo za katere primere gre in kako v njih, kot delodajalec, ravnati.

Celotno izobraževanje bomo podkrepili s praktičnimi primeri najnovejšo pravno prakso ter novostmi, ki so v pripravi na tem področju. Več o programu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kako, kdaj in kje?

Kotizacija znaša 227 EUR (DDV ni vključen). Ob prijavi več udeležencev iz istega podjetja dodaten, 10 % popustPrijava vključuje:

 • izvedbo delavnice s pripadajočimi gradivi za prenos znanja v podjetju
 • odgovore na vaša konkretna vprašanja
 • potrdilo o udeležbi, pijačo in prigrizek med odmori.

Delavnica bo potekala v torek, 13. februarja 2018, od 9.00 do 14.00, na GZS, v Ljubljani. Za udeležence je urejeno brezplačno parkiranje.

Seminar

227,00 € + DDV

zgodnja prijava - 15 % popust

192,95 € + DDV

(velja do 06.02.2018)

Prijava

Ne zamudite priložnosti

Koledar izobraževanj »