right_sec_bg

Datum naslednjega
izobraževanja: /

Od konca prijav že 613 dni 11 ur 4 minut
Predavateljica

Upravljanje s človeškimi viri

Najpogostejše sankcije delovnega inšpektorja

Izobraževanje je namenjeno: vodjem kadrovskih služb, kadrovikom, direktorjem in vsem, ki želijo mirno spati pred prihodom delovnega inšpektorja.

Prejeli boste natančne informacije o tem, katere so najpogostejše sankcije Inšpektorat za delo, kakšne so kazni za posamezno kršitev, kako se pripraviti na obisk inšpektorja, kdaj se lahko inšpektor tudi zmoti in kako mu lahko oporekamo.

Najpogostejše sankcije delovnega inšpektorata in kako se jim izogniti?

Delovna inšpekcija se v zadnjih mesecih ne odziva zgolj na prijave, temveč po naključnem ključu obiskuje vsa podjetja. Delodajalec je v odnosu do delovnega inšpektorata v podrejenem položaju, saj je breme dokazovanja na njem. 

V primeru, da inšpektor najde nepravilnosti, vas v najboljšem primeru čaka veliko dela in vloženega časa ter denarja za odpravo napak, v najslabšem primeru pa še visoka globa.

Ker število nadzorov in izrečenih sankcij hitro naraščata, smo za vas pripravili izobraževanje, ki obravnava najpogostejše sankcije, ki jih v zadnjih letih izreka Inšpektorat za delo in kako se jim izogniti.

Obravnavali bomo dve strokovno zaokroženi področji, ki ju nadzira inšpektorat:

 

 

 

 

 

Cilji izobraževanja – kaj lahko pričakujete na izobraževanju?

Pregledali in spoznali bomo:

  • vse najpogostejše sankcije, 
  • kakšne so kazni za posamezno kršitev, 
  • kako se pripraviti na obisk inšpektorja,
  • kako napake hitro odpraviti.
  • Koliko maneverskega prostora z inšpektorjem imamo in 
  • kdaj se lahko inšpektor tudi zmoti in kako mu lahko oporekamo?
  • Več o programu

Siva območja v zakonodaji

Na omenjenih področjih je včasih zakonodaja nedorečena zato, se pojavljajo različna mnenja s strani inšpektorata, davčne uprave in ministrstvaPojasnili bomo za katere primere gre in kako v njih, kot delodajalec, ravnati.

Celotno izobraževanje bomo podkrepili s praktičnimi primeri najnovejšo pravno prakso ter novostmi, ki so v pripravi na tem področju. Več o programu

 

 

 

 

 

 

 

Vodja delavnice Andreja Janc Koderman

Andreja Janc Koderman je pred nekaj meseci v indijskem Mumbaju na Svetovnem kongresu za razvoj človeških virov kot prva Slovenka prejela eno najprestižnejših nagrad za področje vodenja in razvijanja talentov (Talent Acquisition Leadership Award), ki jo posameznik lahko prejme za svoje delo. Več o predavateljici

 

 

 

 

 

 

 

15 % popust do 9. novembra

Kotizacija znaša 176 EUR (DDV ni vključen). V kolikor se prijavite do 9. novembra, vam pripada 15 % popust za zgodnjo prijavo. Kotizacija s popustom znaša 149,60 EUR (DDV ni vključen). Ob prijavi več udeležencev iz istega podjetja, vam pripada še dodaten, 10 % popustPrijava vključuje: 

  • izvedbo delavnice s pripadajočimi gradivi za prenos znanja v podjetju
  • potrdilo o udeležbi,
  • pijačo in prigrizek med odmori.

 

 

Seminar

176,00 € + DDV

Prijava

Ne zamudite priložnosti

Koledar izobraževanj »