right_sec_bg

Datum naslednjega
izobraževanja: /

Od konca prijav že 1246 dni 16 ur 17 minut
Predavateljica

Upravljanje s človeškimi viri

Delovnopravna razmerja - naj vas ne preseneti inšpektor

Izobraževanje je namenjeno: vodjem kadrovskih služb, kadrovikom, direktorjem in vsem, ki želijo imeti brezhibno urejena delovnopravna razmerja. Vsem, ki želijo mirno spati pred prihodom delovnega inšpektorja.

Prejeli boste natančne informacije kakšen je pravilen proces zaposlitve delavca, katera delovnopravna razmerja so primerna za določeno delo, kje delodajalci delamo največje napake na katere je pozoren tudi inšpektor in kako jih odpraviti. Obrazložili bomo tudi vsa siva področja v zakonodaji, ki jih najdemo na tem področju.

Delovnopravna razmerja - naj vas ne preseneti inšpektor

Delovna inšpekcija se v zadnjih mesecih ne odziva zgolj na prijave, temveč po naključnem ključu obiskuje vsa podjetja. Delodajalec smo v odnosu do delovnega inšpektorata v podrejenem položaju, saj je breme dokazovanja na nas. 

V primeru, da inšpektor najde nepravilnost, nas v najboljšem primeru čaka veliko dela in vloženega časa ter denarja za popravila napak, v najslabšem primeru pa še globa in v nekaterih primerih tudi kazenska ovadba.

Kje delodajalci delamo napake, ki nas lahko drago stanejo?

Za vas smo pripravili delavnico v katero smo vključili vsa delovnopravna razmerja (pogodbe o zaposlitvi), zraven pa smo dodali še vse tiste elemente, kjer delodajalci delamo napake in nas lahko drago stanejo (podjemne pogodbe, delo preko s.p. in d.o.o. pri ekonomski odvisnosti). Poseben poudarek bo na najpogostejših napakh, ki jih delamo delodajalci v delovnopravnih razmerjih in kako jih odpraviti. Več o programu izobraževanja

Na delavnici boste dobili odgovore na naslednja vprašanja:

 • Katera delovnopravna razmerja so najprimernejša za določeno vrsto dela?
 • Katero so najpogostejše napake v delovnopravnih razmerjih ter kako se jim izogniti, oz. kako jih popraviti?
 • Kako oblikovati civilne pogodbe še posebej pogodbe s s.p. in d.o.o.?
 • Ali se vam študentsko delo še splača?
 • Katere druge oblike delovnopravnih razmerij še lahko uporabite in na kaj morate paziti?
 • Kako popraviti obstoječe napake v vaših delovnopravnih razmerjih?
 • Kako pravilno zastaviti delovnopravna razmerja za novo zaposlene?
 • Več o programu izobraževanja

 

 

 

 

Cilj delavnice

Cilj delavnice je, da boste znali s pridobljenim znanjem pregledati in popraviti vse obstoječe napake, ki jih imate v obsoječih delovnopravnih razmerjih in pravilno zastaviti nova. Lahko boste mirni pred prihodom inšpektorja in morebitnimi tožbami delojemalcev, kandidatov za zaposlitve in ostalimi deležniki delovnopravnih razmerij. Več o programu izobraževanja

 

 

 

 

 

Vodja delavnice Andreja Janc Koderman

Andreja Janc Koderman je pred nekaj tedni, v indijskem Mumbaju na Svetovnem kongresu za razvoj človeških virov kot prva Slovenka prejela eno najprestižnejših nagrad za področje vodenja in razvijanja talentov (Talent Acquisition Leadership Award), ki jo posameznik lahko prejme za svoje delo. Več o predavateljici

 

 

 

 

 

 

 

Siva območja v zakonodaji

Zaradi včasih nedorečene zakonodaje na omenjenih področjih, se pojavljajo različna mnenja s strani inšpektorata, davčne uprave in ministrstva. Pojasnili bomo za katere primere gre in kako v njih, kot delodajalec, ravnatiCelotno izobraževanje bomo podkrepili s praktičnimi primeri  najnovejšo pravno prakso ter novostmi, ki so v pripravi na tem področju. Več o programu

Kako, kje, kdaj?

Kotizacija znaša 237 EUR (DDV ni vključen).  Ob prijavi več udeležencev iz istega podjetja, vam pripada še dodaten popust. Prijava vključuje: 

 • izvedbo delavnice s pripadajočimi gradivi za prenos znanja v podjetju
 • potrdilo o udeležbi,
 • pijačo in prigrizek med odmori.

Delavnica bo potekala v četrtek, 23. aprila 2015, od 9.00 do 15.00, na GZS, v Ljubljani. Za udeležence je urejeno brezplačno parkiranje. 

Seminar

237,00 € + DDV

Prijava

Ne zamudite priložnosti

Koledar izobraževanj »